Τοποθεσία

Ο Πλατανιάς είναι μία παραλιακή πόλη στην επαρχία των Χανίων και σε απόσταση μόνο 9 χλμ. από την ομώνυμη πόλη. Διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για τουρισμό σε ένα ειδυλλιακό σημείο, ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές, ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τη θάλασσα και τα πάρτι! 
Βρίσκεται στην κεντρική οδό, ενδιάμεσα Χανίων και Κισσάμου, στην παραλία. Ο Πλατανιάς προσφέρει μία υπέροχη παραλία, απέναντι από το νησί "Θοδωρού".
Ζήστε τον Πλατανιά
Αποτελεί την ιδανική αφετηρία για τους απαιτητικούς επισκέπτες που αναζητούν πληθώρα ακτών, θαλασσινά σπορ, ήρεμους περιπάτους στην εξοχή ή ενδιαφέρονται να επισκεφτούν αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Πλατανιάς σφύζει από επισκέπτες που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά και Ελληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Χειροποίητοι Θησαυροί - Symposium Restaurant

Χειροποίητοι Θησαυροί

Ορισμένα από τα ντόπια προϊόντα, ιδιαίτερα προσφιλή στους τουρίστες, είναι η υψηλής ποιότητας γραβιέρα από τα Σφακιά, κρασί και κάστανα από την Κίσσαμο, μέλι από τις Βουκολιές, ντόπιο ελαιόλαδο, ελιές και φρούτα. Επίσης, μπορείς να προμηθευτείς παραδοσιακή τσικουδιά, Ελληνικά δερμάτινα προϊόντα όπως παπούτσια και τσάντες, κρητικά χειροποίητα κεραμικά είδη, χρυσαφικά, κτλ.
Ανακαλύπτοντας τους Θησαυρούς των Χανίων - Symposium Restaurant

Ανακαλύπτοντας τους Θησαυρούς των Χανίων

Πολύ κοντά στον Πλατανιά βρίσκονται τα πανέμορφα χωριά Μάλεμε, Αγιά Μαρίνα, Σταλός, Κολυμπάρι, Ταυρωνίτης, Γεράνι, όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μετατρέπονται σε τουριστικά θέρετρα, διατηρώντας τον παραδοσιακό κρητικό τους χαρακτήρα. Η μικρή τους απόσταση σας επιτρέπει να τα επισκεφτείτε χωρίς καμία δυσκολία. Ο Νομός Χανίων αποτελεί ένα ιδανικό θέρετρο για διακοπές, επειδή διαθέτει ιδανικό κλίμα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.