Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την πολιτική μας σχετικά με την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Symposium Restaurant
Symposium Restaurant
73100 Platanias Chania - Crete, Tel : (+30) 2821 060 545E-mail: info@symposium.com.gr
Monday-Saturday 17:00 -23:00 (Sunday closed).
Αίτηση Εργασίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
show/hide

Symposium Restaurant

Το μοντέρνο ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Το μοντέρνο σημερινό μας ‘ΣΥΜΠΟΣΙΟ’ βρίσκεται στον Πλατανιά, σε μία περιωπής τουριστική περιοχή, λίγα λεπτά έξω από την πόλη των Χανίων. Ο Πλατανιάς βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και έχει καταστεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, ‘σπίτι’ για ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ευρώπη. Οι πελάτες μας μάς επισκέπτονται συστημένοι. Η συζήτηση και η φήμη του εστιατορίου μας αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για μας.
Τι προσφέρουμε
Αρχικά, αυτό που προκαλεί έκπληξη στην πελατεία μας είναι η φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα που τους παρέχουμε.  Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό εστιατόριο, με εξωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου μαγεύεσαι από την αύρα της ελληνικής καλοκαιρινής βραδιάς, ενώ απολαμβάνεις το βραδινό σου, συντροφιά με το δίγλωσσο εξυπηρετικό και φιλικό προσωπικό μας.
Ωστόσο, το σπουδαιότερο μέρος της επιτυχίας μας, αποτελεί η κουζίνα μας...μεσογειακά και ευρωπαϊκά πιάτα καθώς και παραδοσιακή κουζίνα του νησιού.
Σήμερα, όπου ο κόσμος συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο τη σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής, σημειώνουμε ότι το ‘Συμπόσιο’ χρησιμοποιεί μόνο αγνό παρθένο ελαιόλαδο, γνήσια Ελληνική φέτα, φρέσκα ντόπια προϊόντα και κρέατα ελευθέρας βοσκής... Σκεφτείτε τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με την κρητική διατροφή και την υγεία!
Η κουζίνα μας είναι ιδανική για χορτοφάγους, κρεατοφάγους, φίλους του ψαριού, άτομα με αλλεργία στη γλουτίνη και πελάτες που τολμούν να δοκιμάσουν κάτι το καινούριο ή κάτι πιο παραδοσιακό. Το ‘Συμπόσιο’ είναι ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Πλατανιά και όλης της Κρήτης, όπου να είστε σίγουροι, εάν το επισκεφτείτε μία φορά... θα γίνει το καθημερινό σας στέκι!
Το Συμπόσιο της Αρχαιότητας
Το ιδανικό ΣΥΜΠΟΣΙΟ στην Αρχαία Ελλάδα αποτελούσε μία τελετουργία. Στόχος του ήταν η γεύση και η αισθητική απόλαυση του κρασιού αλλά και η μέθη ως του σημείου της χαλάρωσης και της απελευθέρωσης της σκέψης από αναστολές, με σκοπό να δημιουργήσει κίνητρο για συζήτηση. Αποτελούσε ένα κοινωνικό κατεστημένο όπου σπουδαίοι βαθυστόχαστοι φιλόσοφοι συζητούσαν θέματα επί βάθους, διεγείροντας τη σκέψη τους.
Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ ‘ανήκε’ αποκλειστικά στην τάξη των ελίτ και χαρακτηριζόταν από πολιτικό-φιλοσοφικές συζητήσεις και δημιουργικούς διαγωνισμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων τραγουδιόνταν ελεγείες με τη συνοδεία του ΦΛΑΟΥΤΟΥ και τραγούδια με τη συνοδεία της ΛΥΡΑΣ. Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ συνήθως λάμβανε χώρα στο ‘ΑΝΔΡΟΝ’ το χώρο των ανδρών, το καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού. Το δικό μας ΣΥΜΠΟΣΙΟ άνοιξε τις πόρτες του μερικούς αιώνες αργότερα, συγκεκριμένα το 1998, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας στην παροχή αποκλειστικής κουζίνας, άψογης εξυπηρέτησης και φιλικής ατμόσφαιρας για την πελατεία μας.
Οι δραστηριότητες προσδιορίζονταν από τον συμποσίαρχο, ο οποίος αποφάσιζε για το είδος της ψυχαγωγίας ανάλογα με την περίσταση, ή ακόμη και κατά πόσο θα έπρεπε ή όχι, να νερώσει το κρασί. Πολλές φορές η βραδιά του Συμποσίου ολοκληρωνόταν με το comus, μία θορυβώδη παρέλαση γλεντζέδων, συνοδευόμενη από μουσική και τραγούδια προς τιμή των ΘΕΩΝ, για να οδεύσουν σε άλλη μία μαγική βραδιά μετά φαγητού και οίνου. Σε αντίθεση με τους Αρχαίους Έλληνες, εμείς εξυπηρετούμε... και τα δύο φύλα, χωρίς συμποσίαρχο να... νερώνει το κρασί σας!!! Σήμερα, αξίζει να συμμετέχετε στα καθημερινά μας Συμπόσια, των οποίων η επιτυχία εστιάζεται στην δια στόματος διαφήμιση.