Το Συμπόσιο της Αρχαιότητας

Το ιδανικό ΣΥΜΠΟΣΙΟ στην Αρχαία Ελλάδα αποτελούσε μία τελετουργία. Στόχος του ήταν η γεύση και η αισθητική απόλαυση του κρασιού αλλά και η μέθη ως του σημείου της χαλάρωσης και της απελευθέρωσης της σκέψης από αναστολές, με σκοπό να δημιουργήσει κίνητρο για συζήτηση. Αποτελούσε ένα κοινωνικό κατεστημένο όπου σπουδαίοι βαθυστόχαστοι φιλόσοφοι συζητούσαν θέματα επί βάθους, διεγείροντας τη σκέψη τους.
Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ ‘ανήκε’ αποκλειστικά στην τάξη των ελίτ και χαρακτηριζόταν από πολιτικό-φιλοσοφικές συζητήσεις και δημιουργικούς διαγωνισμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων τραγουδιόνταν ελεγείες με τη συνοδεία του ΦΛΑΟΥΤΟΥ και τραγούδια με τη συνοδεία της ΛΥΡΑΣ. Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ συνήθως λάμβανε χώρα στο ‘ΑΝΔΡΟΝ’ το χώρο των ανδρών, το καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού. Το δικό μας ΣΥΜΠΟΣΙΟ άνοιξε τις πόρτες του μερικούς αιώνες αργότερα, συγκεκριμένα το 1998, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας στην παροχή αποκλειστικής κουζίνας, άψογης εξυπηρέτησης και φιλικής ατμόσφαιρας για την πελατεία μας.
Οι δραστηριότητες προσδιορίζονταν από τον συμποσίαρχο, ο οποίος αποφάσιζε για το είδος της ψυχαγωγίας ανάλογα με την περίσταση, ή ακόμη και κατά πόσο θα έπρεπε ή όχι, να νερώσει το κρασί. Πολλές φορές η βραδιά του Συμποσίου ολοκληρωνόταν με το comus, μία θορυβώδη παρέλαση γλεντζέδων, συνοδευόμενη από μουσική και τραγούδια προς τιμή των ΘΕΩΝ, για να οδεύσουν σε άλλη μία μαγική βραδιά μετά φαγητού και οίνου. Σε αντίθεση με τους Αρχαίους Έλληνες, εμείς εξυπηρετούμε... και τα δύο φύλα, χωρίς συμποσίαρχο να... νερώνει το κρασί σας!!! Σήμερα, αξίζει να συμμετέχετε στα καθημερινά μας Συμπόσια, των οποίων η επιτυχία εστιάζεται στην δια στόματος διαφήμιση.